Doku blog

Doku blog

2010.04.25: Kétharmaddal megnyerték. És most?

2010. április 25. - doku.blog.hu

Akkor most már hivatalos is, amit eddig is gyakorlatilag tudhattunk: megvan a kétharmad. És akkor most mi lesz? Megpróbáltam az elmúlt napok hírei alapján összeállítani egy listát, amit majd jó lesz közel 4 év múlva visszanézni. Szóval, mi jön most? Kétharmados többséggel 49 ügy módosítható a jelenlegi alkotmány szerint, de ezek között vannak olyanok is, amihez az összes (368) képviselő kétharmadának igenjére van szükség, nem csak a jelenlevőkének a kétharmadára. Ami nem szerepel benne, az az elnöki rendszer kialakítása (Orbán cáfolta). Nyáron a kétharmad birtokában nagyon hamar jelölhetnek új alkotmánybírákat az üres posztokra és az új köztársasági elnök kinevezése sem lesz olyan hercehurca, mint amikor Sólyom került ki győztesen. De a képviselők mentelmi jogának felfüggesztése sem lesz gond a következő években - ehhez is megvan a kétharmad. De módosíthatóvá válik a parlament működési rendje is - képzeljük el azt az abszurdumot, hogy mondjuk az ellenzéki képviselő csak 1 percet kap felszólalásra a parlamentben, a kormánypárti meg mondjuk huszat :-)

1. Új alkotmány. Talán nem is baj, ha ezen végre túlesünk. A jelenlegi 1949-es alapokon nyugszik, azóta is 1949. évi XX. törvény a neve. Ha úgy tetszik, még mindig Rákosi Mátyás integet ki belőle. Azért ez 2010-ben mégiscsak vérciki. A bibi az, hogy kétharmaddal AZ ALKOTMÁNY MÓDOSÍTÁSA válik lehetővé. Ahhoz, hogy ÚJ ALKOTMÁNY szülessen, 80%-nak kell együtt szavaznia, márpedig a Fidesznek egyedül nincs ehhez 309 képviselője. Hacsak össze nem fognak többen, nem lesz új alkotmány, csak alkotmánymódosítás.

2. Kettős állampolgárság. A határon túliaknak és a Fidesznek nagy elégtételt jelenthet, hogy a rossz emlékűvé vált népszavazás után most "revansot vehetnek". Az új javaslatról még nincsenek részletek, így lehet tippelgetni, hogy hogy nézne ki az új törvény, mi alapján minősítenének valakit jogos kérelmezőnek. Kérdés az is, hogy a szomszédos országok pártjai, vezetői hogyan reagálnak majd a változásokra.

3. Médiatörvény. Na, ebből tutira új születik majd. Nem azért, hogy egy Jobbik-Fidesz összefogás közös ökle alatt pusztulhasson el a gaz kommunista RTL Klub és TV2. Hanem azért, mert az 1996-os törvényen egyszerűen túllépett a média világa. Igazítani kell, mert az internet, a mobil kommunikáció, na és persze a blogok világában nem elég a nyomtatott sajtóról meg a tévéről meg a rádióról elmélkedni. És könyörgöm, ha már belevágnak: ne legyen 4 közszolgálati televíziócsatornánk, felezzék meg bátran ezt is! És mondjuk azt is szabályozni illene, hogy az MTV ne az aktuális hatalom játékszere, hanem valóban független intézmény legyen - bár erre az esély kb. akkora, mint egy gyermek pillangó fingja. Az új médiatörvény szükségét erősíti, hogy 2012-től indul a földi digitális sugárzás.

4. Választási törvény. Ezen is lehetne már változtatni, és merültek is fel javaslatok. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy kell-e például két forduló? Hogy az önkormányzati és a parlamenti választások között mennyi idő legyen? Ami tutira meglesz, az a választókerületek újraszabása. Az 1990 óta történt mobilizáció miatt ma van, ahol 30 ezer, van, ahol 60 ezer ember választ egy képviselőt, súlyosan torzítva ezzel az egyenlő értékű szavazatok elvét. Azt is rögzíteni illene, hogy ezentúl kinek legyen joga x évenként újraszabni a választókerületeket, és ez hogyan történjen.

5. Önkormányzatok és minisztériumok. Ha az önkormányzati képviselők számát a felére csökkentik, (azaz 30 ezresről 15 ezresre nagyságrendileg) nálam már pukkan a pezsgő. De a rendszert is át kellene szabni: a fenének se kell 3200 kiskirályság, ezt meg kellene mondjuk harmadolni. A fővárosi rendszert is újra kellene szabni, hogy megszűnjenek azok a hajmeresztő helyzetek, amikor a kerület és a főváros jól betesz egymásnak. (Pl. a fővárosi önkormányzat dönt a Dísz téri volt honvéd főparancsnokság rendezéséről, majd az I. kerületi polgármester változtatási tilalmat rendel el a területre.) A régiók kialakítása helyett ismét a megyei szint erősödik majd meg az eddigi nyilatkozatok szerint. A fővárosi kerületek számát is lecsökkentenék, ám hogy hogy, arról egyelőre csak laikus találgatások vannak. Ami a döntéseket megnehezíti, hogy most ugyan lesz hely bőven a kétharmad birtokában, de később a Fidesznek is gondot jelenthet majd, hogy hová teszi a saját embereit. Csak a Fidesz körül talán - kétharmad ide vagy oda - kisebb a slepp, mint az MSZP körül. A minisztériumokat illetően csúcsminisztériumokról is esett szó összesen 8 minisztériummal, és elhangzott Martonyi külügyminisztersége is.

6. Szigor és rend. Emelni fogják a büntetési tételeket, bevezetik a három csapás elvét, amely szerint az erőszakos bűncselekmények visszaeső elkövetői a harmadik bűncselekményük után mérlegelés nélkül kaphassanak életfogytig tartó börtönt, vagy a maximálisan kiszabható tétel kétszeresét. Módosítani fogják a rendőrségi törvényt is, a bétékát is. Fontos probléma, amivel szembe kell nézniük, hogy a kis értékű lopások elszaporodásával mit kezdjenek. Ha valakitől a faluban minden nap ellopnak egy tyúkot, mit lehet tenni? A rendőrség létszámát tutira növelni fogják, erről már volt bejelentés. És valamit illene már kezdeni a mozgássérült parkolókártyák tömeges hamisításával is.

7. Gyerek- és lakáspolitika. Ez az első Orbán-kormánynak is két fontos témája volt. A GYES-GYED témájában a régi rendszer visszaállítása a legvalószínűbb. A lakáspolitika viszont nehezebb falat, a 2000-2002 körüli kiadások ma elképzelhetetlenek. Új, más rendszerre van szükség. Az nagyon valószínű, hogy az előtakarékoskodást (értsd: Fundamenta, Lakáskassza) sokkal jobban fogják támogatni. Ma havi 20 ezret érdemes félretenni a maximális állami támogatás igénybevételéhez, ezt fel lehetne emelni akár egy bátor 50 ezerre is. És ha mondjuk 4 év helyett 3 éves a legrövidebb futamidő, akkor a választások előtt már el is kezdhet beérni a támogatás - azaz átfordulni vásárlásokba, költözésekbe. A Társaság a Lakásépítésért Egyesület javaslata szerint vissza kellene hozni a szocpolt, a támogatott lakáshitelt, és évi 5-10 ezer bérlakás kellene építeni. A javaslat súlyát növeli, hogy 10 éve e szervezet tanulmánya alapozta meg a Fidesz lakáspolitikáját.

8. Új adópolitika. Bevezetik a családi adózást, amivel több millió háztartásban a család teljes jövedelme alapján kellene szja-t fizetni, így a több gyermekes, nagy jövedelmű családok igencsak jól járnának. A szándék nyilván a gyermekvállalás, -nevelés megkönnyítése lenne, kérdés, hogy hogyan lehetne kezelni a csonka családokat - pölö ahol az egyik szülő autóbalesetben vagy betegségben elhunyt. És sajnos elvált, gyermekét egyedül nevelő szülőből is van bőven, ezt is kezelni kell az új rendszerben. A családi adózás mellett (számomra furcsa módon) az ekho-t és az evá-t meg szeretnék tartani. Bátor célkitűzésként szerepel az adóterhelés jelentős csökkentése, bár konkrét számokat nem hallhattunk, inkább csak egymásnak ellenmondó nyilatkozatok voltak arról, hogy akkor most azonnali, vagy jövő évi lesz-e az adócsökkentés.

9. Új Ptk. Pontos részletek még nem ismertek, de korábban már felmerült a kötelező házastársi hűség, körülményesebb válás, törvényben szabályozott jegyesség és orvos-beteg viszony, valamint a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatának eltörlése. Bőven lesz miről vitatkozni, az tuti.

10. Kövér László levágatja a haját. Erről a Heti Válaszban olvashatunk:
"- Ezért is beszélgetünk még mindig egy hosszú hajú Kövér Lászlóval, aki fogadalmat tett, hogy az MSZP-korszak végéig nem vágatja le a haját?
- Pontosan. Jogot végeztem, az átlagnál talán érzékenyebb vagyok a formalitásra. Mindenesetre, amikor az új miniszterelnök leteszi az esküt, akkor már rövid hajjal szeretnék állni az Országgyűlésben."



Nem szerepel a kiszivárogtatások között, de érdekelne, hogy a fővárosi hajléktalanság problémáját hogy próbálják kezelni, megoldani. Erre milyen javaslatok léteznek? És egy apróság: szerintem ősszel megszűnik a Studio Metropolitana - de ez csak egy tipp, nincs belső infóm.

Források:
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100413-mit-tehet-a-fidesz-a-ketharmados-tobbseg-birtokaban.html
http://hvg.hu/itthon/20100414_fidesz_ketharmados_tobbseg#rss?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-345965
http://www.inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-346054
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/valtozatok-az-uj-onkormanyzati-rendszerre.html
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gazdasag-100409/visszaepitenek-a-szocpolt-a-lakasokba.html
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100414-kormanyzas-elott-mar-torvenyekkel-keszul-a-fidesz.html
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-347895
http://www.vg.hu/kozelet/politika/mit-tervez-a-fidesz-az-onkormanyzati-valasztasokon-312784
http://www.fn.hu/valasztas2010/20100414/ketharmad_lehet_haromharmad_is/
http://gazdasag.ma.hu/tart/cikk/c/0/67715/1/gazdasag/Visszaepul_a_szocpol?place=srss
http://www.hirszerzo.hu/cikk.pokorni_igen_megfelezzuk.147374.html
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ime-a-fidesz-tervei-2016031
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/16/a_fidesz_meghagyja_az_evat_es_az_ekho-t/
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ezek-valtoznak-a-fidesz-kormany-alatt-2016444
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100420-a-fidesz-tervei-az-uj-ptk-ugyeben.html
http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100421-a-fidesz-es-az-adocsokkentes-ellentmondasos-igeretek.html
http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/mit_kezd_a_fidesz_a_ketharmaddal_az_alkotmany_marad_a_regi_36033

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr481950964

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Majd hétfőn reggel 2010.04.26. 06:09:02

Most este van, vasárnap este. Holnap jönnek a szürke hétköznapok. Hátat fordítunk az ünnepnek, a nagy alapelveknek, a „kategóriáknak”, a mához vezető történelmi szükségszerűségeknek, az út elemzésének. Mintha elvégeztük volna azt, amit el ...

Trackback: A kétharmad és a diktatúra 2010.04.26. 02:37:33

Már látom, amint tömegek szavaznak a kétharmad ellen a második fordulóban. Biztosan sokan féltik a demokráciát. Elől Debreczeni és Bauer fog menetelni, időnként Gy. Fletó félrehajtott fője is fölbukkan majd a képernyőn, mögöttük milliók a kétharmadtól ...

Trackback: Hiába győzött, bajban a Fidesz 2010.04.26. 00:25:04

Mostanra tízből hat Fidesz-szavazónak nincs érettségije, tízből hatnak nincs gyereke. Az új fideszeseknek egészen más elvárásaik lesznek, mint a régieknek. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) „Ezt megnyertük!” – a Vörösmarty téren bizto...

Trackback: Mit várhatunk az új kormánytól? 2010.04.25. 21:05:38

 A Bajnai kormány értelmetlen, brutális megszorító intézkedéseinek visszavonásátAz ingatlandó eltörlésétAzonnali radikális adócsökkentéstA bűnözés visszaszorításátKórházi ágyszámnöveléstLeépítik az állami bürokráciátCsökkentik a munkanélkülis...

Trackback: A Bosszú 2010.04.25. 20:57:53

zsazsu4Világpremier!Az Örülünk, Vincent Filmstúdió büszkén bemutatja A Bosszú című filmjét. A meghökkentő filmalkotás, három parádés percben folgalja össze a koalíciós szakítástól a Fidesz lehengerlő győzelméig terjedő folyamatot. A főszerepben: John C...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.04.25. 21:09:31

Úgy gondolom, hogy van még egy igencsak fontos a kérdés a listán, ami a hetekben válik esedékessé: ki lesz a köztársasági elnök és mi lesz az új hatalmi felállásban a feladata és a hatásköre?

antaldaniel.blog.hu/2010/04/24/de_ki_lesz_a_negyedik_koztarsasagi_elnok

flippant 2010.04.25. 21:10:59

Ez mind szép és jó, majd meglátjuk. Elvégre a maszop is dübörgő gazdaságot ígért meg nagy jólétet aztán mi lett belőle? Egy döglött pannon puma...

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.25. 22:53:10

fidesz+jobbik+lmp= négy ötöd az mszp-vel szemben. tehát a régi, kommunisták álatl megírt és az szdsz-mdf által megmentett alkotmányunknak jó esélye van arra, hogy megszűnjön létezni, és egy normális, demokratikus országhoz méltót kapjunk helyette.

ovidömper 2010.04.25. 22:54:57

a négy ötöd az alkotmányban van rögzítve. először azt a paragrafust módosítják kétharmaddal, aztán új alkotmány. pont. nem túl elegáns, de helyes.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.25. 22:56:16

és? ettől lesz munkám? meg reményem arra, hogy a gyerekem egy élhető országban nőhet fel?

belekotty 2010.04.25. 23:00:59

Kóka János kapcsolati nagytőkés úr akkor most ugye tönkrement? :-)
Úgy szeretném már rabszíjon vezetve látni!

Psyman 2010.04.25. 23:03:39

Könyörgöm, az új Ptk-t ne hagyják hatályba lépni... Borzalmasan rossz, gyenge, tele van önellentmondásokkal, kiskapukkal, kidolgozatlan fogalmakkal, tarthatatlan előírásokkal. Ha van a Fideszben egyetlen jogász is, az lesz az első dolguk, hogy kivágják az egészet a kukába és újat alkottassanak - vagy elfogadják az eredeti Bizottság által készített tervezetet.

c.2 2010.04.25. 23:06:59

az alkotmányozást 2/3adra levinni ostobaság lenne, talán 3/4edre lehetne mérsékelni, persze ahhoz el kéne jutni addig h 4/5ös támogatása legyen a tervezetnek

feketehun 2010.04.25. 23:10:21

Tudnak új alkotmány írni. Először módosítják azt az alkotmányos szabályt, ami 4/5ös többséget rendel ehhez (a régit módosítani ugyanis lehet kétharmaddal). Miután ez megvan, elő a klaviatúrával, lehet Alkotmányt írni. Kommunikálni ezt nehéz lenne, de ha nem akarunk még 50 évig várni, akkor ki kellene használni ezt a lehetőséget.

combo 2010.04.25. 23:23:44

Bizony a 4. ponttal vissza lehet élni... Ugyanis a választókerületek tetszés szerinti rajzolgatásánál lehet úgy matekozni, hogy a Fidesznek kedvezzen.

parttalan 2010.04.25. 23:30:02

Lehet, Orbán balesetben, betegségben elpusztul még 2014 előtt. Én örülnék neki. Egy autó- vagy repülőgépbaleset, gyilkos kór... még bármi megtörténhet.

odamondó 2010.04.25. 23:56:40

Ezt a 4/5ös baromságot felejtsük el. 2/3al lehet modositani hogy mennyi legyen. Vagy nem lépik meg és majd emögé bújnak hogy 4 évig nem lehetett csinálni semmit, mert nem volt meg a 4/5ös egyetértés..

Zsola777 2010.04.26. 00:25:36

Nem számoltam, ez most 49 ügy volt, vagy 9+1?

neurotikk! (törölt) 2010.04.26. 00:56:27

Es mi lesz a parlament letszamanak csokkentesevel? Ha nem csal a gyenge memoriam legalabb harom valasztason kozponti tema volt ez.
Most nem volt, na de azert meg csinalhatnak, nem?
Na majd a cilus vege fele mikor mar ujra rosszul mennek a dolgok akkor majd elo lehet venni, hogy a kovetkezo parlament mar kisebb legyen, es akkor jujj de boodogok lesznek a szavazok, pajzsraemeljuk a Vikit de talan meg a Kovert is. Ketfos parlamentben csak kevesebb a vita!

combo 2010.04.26. 01:08:05

Egyébként mindenki írja, hogy a mostani alkotmány elavult meg Rákosi meg izé. De egy alkotmánynak "mit kell tudnia", amit a mostani nem tud?

dzsugasvili 2010.04.26. 01:24:40

Én amúgy a választási rendszer módosításával várnék 2014 elejéig. Akkor a közvéleménykutatási adatok fényében el lehetne mi a jobb nekik: ha épp szarul állnak, hivatkozhatnak a szuperdemokratikus szellemiségre, és teljesen listásíthatnák a választást. Akkor aztán nem lenne töredékszavazatozás meg egyéni jelölti botrány, stb. Igaz, stabil kormány se, de ez kétségtelen demokratikus lenne. Ha meg jól állnak, akkor lehet csak egyénisre változtatni a rendszert, esetleg egy listásan választott felsőházzal megtoldva. (Most olyan vicces megoldást nem vettem számításba, mint a személyi diktatúra (viktokrácia/viktatúra), vagy királyság.)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.26. 01:28:47

"Ahhoz, hogy ÚJ ALKOTMÁNY szülessen, 80%-nak kell együtt szavaznia"

Ezt alkotmánymódosítással módosítani lehet.

combo 2010.04.26. 01:49:32

@dzsugasvili: Ha a listát választanák (akárhogy is állnak), akkor kapnának tőlem egy pluszpontot. Ugyanis nem a Parlament való arra, hogy a Jóska kijárja az útfelújítást. Erre való az önkormányzatiság (megyei/régiós és helyi szinten). Az országgyűlésben az országos (közösségi) érdekeket kell(ene) nézni. Nem mellesleg az egyéni képviselők csak eltorzítják a választói akaratot (lásd most: 53% -> 68%), a csak listás rendszer arányosabb.

Amúgy ha trükközni akarnak, szerintem a választókerületek rajzolgatásával fogják ezt csinálni. Ha csökkentik a parlamenti létszámot, akkor az egyéni képviselők számát is csökkenteni kell, azaz szükségképpen rajzolgatni kell. És nagyon nem mindegy, hogy egy lakótelepet vagy egy sok faluból álló blokkot melyik választókerülethez csapnak. Illetve azt szokták mondani, hogy olyan körzeteket kell létrehozni, hogy egy helyre tömörítsd az ellenoldali szavazókat, hogy csak egy egyéni mandátumot eredményezzen a koncentrált szavazóbázis, a többiben meg éppen nyerjünk mi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.26. 03:33:38

amugy ennek az orszagnak a legkisebb gondja egy uj alkotmany most

Spanish VVax 2010.04.26. 03:49:16

@Bukowszky: nem lesz munkád, de legalább beleirják a szép új alkotmányba hogy keresztények vagyunk mind. Az is aki nem. Mária bozonyára irgalmasabb lesz hozzánk ezekután...sőt ! Jézus is !! Legyen ennyi elég, mindig azok a nyavajás anyagiak... :PP)))

Spanish VVax 2010.04.26. 03:51:46

@dzsugasvili: "levadásznád ?" Mégis mire gondolsz? Ne szálljon el az agyad, nem 1939 van. Vagy szerinted akkor mostmár jönnek a fideszes feketeautók és aki beszól azt elviszik ? Eszednél vagy ?

is 2010.04.26. 05:41:30

a GYES/GYED visszaállítása önmagában elég lesz ahhoz, hogy a munka világa ne tudjon érdemben megújulni.

@Spanish Vax: el nem viszik, de lásd Mádi Lászlót, Varga Mihály ssvéd nyugdíjmodelljét, vagy azt az új médiatörvényt, ami a mainál sokkal rövidebb pórázra fagja a sajtót. te direkt be akarod csukni a szemed, ha ezeket nem veszed figyelembe. igenis, a szólásszabadság korlátozása történik ezekben a példákban az egypártrendszer keretei között. és egyik példát sem más statuálta, hanem maga a FIDESZ, nem lehet semmilyen külső, vagy más dologra hivatkozni.

avanivi 2010.04.26. 07:39:45

És mi lesz a rezsiköltségek csökkentésével?

Megigérte!!OV mondta: "tűrhetetlen állapot a zemberek a jövedelmük 60-80%-át fizetik rezsire"
Mit fog tenni és mikor?

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.26. 08:04:13

Én eddig olvastam:

"1. Új alkotmány. Talán nem is baj, ha ezen végre túlesünk. A jelenlegi 1949-es alapokon nyugszik, azóta is 1949. évi XX. törvény a neve. Ha úgy tetszik, még mindig Rákosi Mátyás integet ki belőle. Azért ez 2010-ben mégiscsak vérciki. A bibi az, hogy kétharmaddal AZ ALKOTMÁNY MÓDOSÍTÁSA válik lehetővé. Ahhoz, hogy ÚJ ALKOTMÁNY szülessen, 80%-nak kell együtt szavaznia, márpedig a Fidesznek egyedül nincs ehhez 309 képviselője. Hacsak össze nem fognak többen, nem lesz új alkotmány, csak alkotmánymódosítás. "

Ha tovább is ilyen értelmes, intelligencs az irományod, akkor azt kell mondjam, ritka nagy fasznak méltóztatol lenni...

Ramsas Samuilovich Perepiteinikov 2010.04.26. 08:05:43

Az alkotmányt lehet módosítani, paragrafusonként is. És akkor ott az új alkotmány, benne az új rendszer...

Manyizga (törölt) 2010.04.26. 08:14:41

@avanivi: "És mi lesz a rezsiköltségek csökkentésével?"

Többet fognak az emberek zsebében hagyni. Pl. betiltják a dohányzást, így a dohányosok zsebében napi 500-1000 Ft többletjövedelem marad, fejenként! :))))

avanivi 2010.04.26. 08:23:19

@Manyizga: Hát hacsak úgy nem,akkor viszont kezdhetik a diliházak építését.Aki eddig sem dohányzott azzal mi lesz?

andbogati 2010.04.26. 08:26:36

@Psyman: Tudtommal Orbán Viktor Ő maga is jogász!!!

nbernadett 2010.04.26. 08:34:13

@is:
Persze, mert a kisgyereket nevelők az ország munkakerülő szégyenei...miattuk tart itt az ország ahol, ugye???? Gondolkozzál már ember, mi az a pénz amit havonta kapnak ezek a nők azért cserébe, hogy felnevelik azt a generációt, aki majd kitermeli a te szaros nyugdíjadat?!!!!! Szerinted mire megy bruttó 28500 Ft-ból? Nem ezen kéne kattogni!!

Bozdurgán 2010.04.26. 08:40:28

Tényleg nem bántásól, de senki sem emlékszik már a Fidesz előző regnálására?
Nem a botrányokra, hanem Pepó Pál dilettantizmusára, a miniszterek megbukhatatlanságára, az arcálanságra ami sugárzott(az azóta felnőtt) Rogán Antiból,stb.
Nem Mátyás az Igasságost választottuk, hanem csak OV-t.
Nem tartozom a demokráciaféltők táborába csak nem gondolom, hogy nem fognak visszaélni ezzel a hatalommal:)
Lesz itt még sírás 1 év mulva:)már előre röhögök:)

ejha! 2010.04.26. 08:42:50

@Klónegér: Aha... Szerinted a létszámában szépen gyarapodó kisebbség fogja a mi nyugdíjunkat megtermelni? Ez most komoly?

ejha! 2010.04.26. 08:45:45

@Don Bandi: Ne már... A kifejezetten urbánus származású Schiffer és a Jobbik összeállna? Na az lesz csak látványos!

Egyébként meg a Fidsz + Jobbik > 80% . Akkor minek ide az LMP?

órarugógerincű felpattanó 2010.04.26. 09:07:56

@avanivi: Annak szava nem lehet, mennyivel többet keresett már eddig is, mint a dohányosok :D

szabka 2010.04.26. 09:30:27

2012 -től nem a digitális földi sugárzás indul el, az már rég elindult.
2012-től szűnik meg az analóg földi sugárzás.
Nem mindegy.

[c] 2010.04.26. 10:12:00

@Klónegér: Pont erről van szó.
A gyes egy szar konstrukció.
Rövid távon szívsz, mert kevés a pénz, nem fedezi azt a különbözetet, melyet a munkaerőpiacról való x éves kiesésed jelent.
Hosszú távon szívsz, mert az x évnyi főállású gyereknevelés el is lehetetlenít a munkaerőpiacon.
Ezek olyan problémák, melyek nem oldódnak meg azzal, hogy visszaállítjuk a régi rendszert. Ez csak a probléma elkendőzése.

nestrot10 2010.04.26. 10:30:02

A Rohadt Fityiszes Fellegi már az RTL-t is félig felvásárolta...a Fidesz ávó már működik a munkahelyeken...ellehetetlenítik a nem orbán seggnyalókat....megint POHL PÉTRTESÍTIK az ügyészséget,..s létrehozzák az OBÁNIMÁZS pénzeltüntető központot...Olyan alkotmánymódosításokat és választási törvény módosításokat csinál a gonosz törpe bandája, hogy a hatalmat demokratikus választással el sem lehet majd tőle venni, csak fegyverrel! LŐPORSZAGOT ÉRZEK ( és fog érezni a többség hamarosan) . Jó kis Polgárháború elé nézünk 4 éven belül.

Kassian 2010.04.26. 11:08:30

@nestrot10: Abszolút igazad van, csak ne minden blogra ugyanazt copy/paste-elnéd be.:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.26. 12:55:12

röhej és szánalmas, hogy heteken belül elkezdődik a cirkusz a csodálatosfantasztikus keresztény alkotmányunkkal kapcsolatban, miközben emberek százezrei, milliói továbbra is a totális létbizonytalansággal néznek szembe.

én továbbra is csomagolok és erősen nézem a térképet, hova lehetne innen elmenni, ha emberhez méltó életet szeretnék, ha magamnak már nem is, de legalább a gyerekeimnek.

nbernadett 2010.04.26. 17:15:35

@ejha!: Szerinted csak a cigányok szülnek gyereket?

antiszociális exlúzer: de ha még ez sincs és pluszba még az állad is felkopik attól se lesz jobb senkinek...
süti beállítások módosítása