Doku blog

Doku blog

2011.02.28: Orbán az elszámoltatásról

2015. február 28. - doku.blog.hu

4 évvel ezelőtt Orbán Viktor Facebook oldalán válaszolt a korábbi, Facebookon neki feltett kérdésekre. Február 28-án az elszámoltatásról írta az alábbiakat: (Kiemelések tőlem.)
ELSZÁMOLTATÁS

A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt. Mindannyian azt akarjuk, ez derül ki az Önök üzeneteiből is, hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól.

Az elszámoltatással a jövőnek tartozunk, hiszen a jövő nemzedék számára az lesz a példa, amit mi most mutatunk.

Éppen ezért az elszámoltatás csak szigorúan törvényes, jogállami keretek között valósítható meg, mert csak így érheti el igazi célját.

Ennek szellemében zajlik a múlt gyanús ügyeinek kivizsgálása. Az elszámoltatás fölgyorsításának érdekében a Parlament megerősítette az ügyészséget, amely így új, korrupcióellenes munkacsoportot hoz létre. A legszövevényesebb ügyek kivizsgálására is rendelkezésre állnak az eszközök.

Az elszámoltatás során a napokban újabb ügy került felszínre: egy moszkvai ingatlaneladás; s folyamatban van a sukorói panama fölgöngyölítése is, hogy csak a legismertebb ügyeket említsem.

Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták.

Mint törvénytisztelő ember és a jogállam iránt elkötelezett politikus, arra kérem Önöket, adjunk időt az igazságszolgáltatásnak, hogy megnyugtató módon zárhassuk le a múltat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr872698374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása