Doku blog

Doku blog

2013.10.07: Az NFM ex-államtitkára a rezsicsökkentésről

2017. október 04. - doku.blog.hu

"Három hónap után hagyta ott a fejlesztési minisztériumot, pedig ő vezényelhette volna le a rezsicsökkentést. Holoda Attila, az NFM korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkára szerint rendkívül káros, hogy a politika azt gondolja, előre lát minden következményt, a szakmai szereplőket ab ovo hazugnak tartja, és nincs fogadókészsége a párbeszédre." Interjú Holoda Attilával a HVG-ben, négy évvel ezelőttről.


"Én az elején elmondtam: csak úgy vállalom a helyettes államtitkári posztot, ha szakmai ügyekben szakmai válaszokat adhatok, és nem politikaiakat. Ma az árképzés már nagyrészt politikai kérdés."

"Az egyetemes fogyasztók 10 százalékos árcsökkentése mellett az nem érv, hogy „csak”. Az összes külföldi tulajdonú termelő, szolgáltató megérti, hogy a kormánynak vannak politikavezérelt szándékai, de azt nem, hogy ennek stációiról ők is csak az újságból értesülnek. Nem kérdezi meg őket senki, nincs párbeszéd, pedig valószínűleg még szakmailag átgondolt ötleteik is lennének, és találnának érveket a politikusok szándékaihoz. Lehet ezt idehaza felesleges úri huncutságnak tartani, de én kötöttem üzletet oroszokkal és arabokkal is, hogy tudjam, egyeztetés és önkéntes párbeszéd nélkül nem lehet hosszú távú megoldásokat találni.
Magyarországon azonban a politikusok azt gondolják, hogy képesek előre megmondani az ötleteik következményeit. És amikor az apparátus rámutat, hogy az ötletből szült jogszabály itt az uniós direktívával, ott pedig a saját jogszabályainkkal ütközik, akkor tömegesen készülnek a módosítások salátatörvények formájában. Ez azért borzasztó megoldás, mert a piaci szereplőknek kialakult az a meggyőződésük, hogy Magyarországon bármikor bármi megtörténhet. Most ott tartanak a nagy cégek is, hogy azon gondolkodnak, hogy itt akarnak-e lenni jövőre is. "



Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20131004_Nem_eleg_az_otleteles


A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr755555340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása