Doku blog

Doku blog

2010.11.29: Közgazdászok a nyugdíjpénztárakról

2014. november 29. - doku.blog.hu

2010 novemberében több közgazdász közös nyilatkozatot adott ki, melyben a magánnyugdíjpénztárakban maradásra buzdítottak.
(Forrás)

Mi, magyar közgazdászok, akik részt vettünk az elmúlt évtizedek eredményes reformjainak kidolgozásában és megvalósításában, és elkötelezettek vagyunk Magyarország gazdasági felemelkedése és európai integrációja mellett, megdöbbenéssel látva a jelenlegi kormánynak az elemi gazdasági ésszerűséget sutba dobó, a Köztársaság alkotmányát és az Európai Unió normáit semmibe vevő akcióit a nyugdíjrendszer szétverésére, az adórendszer felforgatására és a szükséges reformok további elodázására, tekintettel arra is, hogy a kormány ugyanúgy, ahogy a magánnyugdíjakkal kapcsolatos szándékait a választások előtt titkolta, most is titkolja, hogy ha sikerülne felszámolni a magánnyugdíj-rendszert, mit tervez az állami nyugdíjakkal, és azt is, hogy pótolja-e és hogyan a különadókat, ha azok meghirdetett alkalmazási ideje lejár, minthogy a kormány politikája a gazdasági egyensúly újabb megbomlásával, Magyarország tartós leszakadásával fenyeget, és veszélybe sodorja magyarok millióinak időskori megélhetését,

1. arra bátorítjuk a magánnyugdíj-pénztárak tagjait: tartsanak ki a magánpénztárak mellett, ragaszkodjanak a sok-sok év alatt képzett megtakarításukhoz, öregkori megélhetésük biztos alapjához,

2. támogatunk minden, hazai és európai jogorvoslati lépést a nyugdíjpénztári tagok és a különadókkal sújtott személyek és vállalkozások érdekeinek védelmében;

3. felhívjuk az európai politikai és gazdasági közvéleményt, az Európai Unió felelős tisztségviselőit, hogy vessék latba befolyásukat a jelenlegi magyar kormány kalandor lépéseivel szemben, amelyek ellentétesek azokkal a közösségi normákkal, amelyek követésére Magyarország a csatlakozáskor kötelezettséget vállalt.

Budapest, 2010. november 29.

Bauer Tamás
Békesi László
Bokros Lajos
Csillag István
Mihályi Péter
Petschnig Mária Zita
Simonovits András
Soós Károly Attila

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr232539122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan buktass meg 12 lépésben egy kormányt? 2014.12.01. 01:44:10

Puccsolási szamárvezető kezdő forradalmároknak. Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldal...

Trackback: Ellen tud állni két ilyen csöcsnek Putyin kisöccse? 2014.12.01. 01:34:43

Mellbedobással terelné Orbánt a helyes útra Németország kancellárinája februárban Budapesten. Az mondjuk nem éppen egy afrodiziákum, hogy a tervezett nászról hírt adó, magát konzervatívként meghatározó német napilap online cikkében simán "tökömöccsének...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2014.11.30. 23:29:35

A legdrámaibb része a közleménynek: " felhívjuk az európai politikai és gazdasági közvéleményt, az Európai Unió felelős tisztségviselőit, hogy vessék latba befolyásukat a jelenlegi magyar kormány kalandor lépéseivel szemben". Európa pedig nem tett semmit.
Kár. Én még azt tanultam, hogy az Európai Unió nem csak egy gazdasági integráció, hanem értékközösség is. Mára tudom, hogy ez csak rizsa.

Szelid sunmalac 2014.11.30. 23:53:45

@gébics: jo lenne vegre megtanulni, hogy ertekkozosseg, nem ovoda, ahol au ovoneni dolga hlyretenni a hulyegyereket. Onkent, felelos orszagkent leptunk be. A mi dolgunk lenne kepviselni az ertekeket.

m54 2014.12.01. 01:24:17

"Mi, magyar közgazdászok, akik részt vettünk az elmúlt évtizedek eredményes reformjainak kidolgozásában és megvalósításában,..."

"Bauer Tamás
Békesi László
Bokros Lajos
Csillag István
Mihályi Péter
Petschnig Mária Zita
Simonovits András
Soós Károly Attila "
Höhöhő : -)))

Gondolom GyF és BG, szintén eredményes és reformer közgazdászok, csak azért nem szerepelnek itt, mert nem voltak a "kötelező" magánnyugdíjban közvetlenül érdekeltek.

Texaszi Láncfűrészes 2014.12.01. 07:51:25

@m54:

Orbánt, Matolcsit, Vargát meg ne is említsük. Akkora közgazdászok, meg reformerek, hogy a fél világ rajtuk röhög......

Hogy Védene meg téged is valamelyik! :D

ingyenebed 2014.12.01. 09:28:53

@m54:

mondták már, hogy a kurva anyád?

Ma Baker 2014.12.01. 11:30:59

@Texaszi Láncfűrészes: Gazdasági szempontból mostanság éppen nem röhög senki Magyarországon, amikor az EU 1.-2. legnagyobb gazdasági fejlődését mutatjuk fel...
Valahogy Matolcsi "elmebeteg" alapkamatcsökkentését sem fikázza mostanság senki.

Ma Baker 2014.12.01. 11:32:52

Jja, és egy olyan mondatot, cikket, nyilatkozatot, bármit, ami mellett Bokros neve felmerül, eleve kabaré tag-gel kéne ellátni.

Texaszi Láncfűrészes 2014.12.01. 18:17:55

@Ma Baker: Ez sajnos nem teljesen igaz, és mindenki egyetért abban, hogy ez a választásokra meglódított/előre lehívott eu forrásokból történő beruházásoknak köszönhető.

Kb. mintha kaparós sorsjegyen nyertünk volna egy kis zsebpénzt a fizetésünk (alias gazdasági teljesítményünk) mellé amiből vettünk egy szobaszökőkutat (alias közterek) és most lobogtatnánk, hogy milyen jól megy nekünk (alias milyen jól teljesítettünk)....... egy hétig..... Aztán csak nézegetjük a szökőkutunkat és marad a régi fizetésünk....

Texaszi Láncfűrészes 2014.12.01. 18:31:28

@Ma Baker: Viszont kétségtelen, hogy ő tolta ki a szarabb helyzetben lévő országot a legminimálisabb veszteségekkel.
A másik nagy erénye, hogy ki meri mondani a valóságot és ez által hiteles, nem úgy ahogy a politikai "elit" 99,9%-a: Az arcodba mosolyog majd a hátadra ragassza észrevétlenül, hogy "hülye vagyok üssetek!"

Ha ezen röhögnöd kell akkor tedd azt, de attól még ezek a tények megmaradnak.
süti beállítások módosítása