Doku blog

Doku blog

2013.03.20: Orbán Viktor animálva, gyerekhíradókban

2017. március 20. - doku.blog.hu

Néhány napon belül kétszer is szerepelt Orbán Viktor német gyerekhíradókban 2013-ban. Igaz, nem éppen a legjobb oldalát mutatták be. Fel is háborodott az elsőn nagyon, de ez a németeket olyan nagyon nem érdekelhette, mert néhány napra rá újabb animációban szerepeltették a magyar miniszterelnököt. . 2013 március 20, Kika gyerekhíradó, az ARD és a ZDF adta le, Piros lap Magyarországnak (Rote Karte für Ungarn) címmel. Hogy miről szól? "A kormányon lévő politikusokat az állampolgárok választották meg, ahogy az EU-ban lennie kell, de amióta hatalomra kerültek, azóta sokan úgy gondolják, hogy sora olyan dolgokat tettek amik az EU-ban így nem megengedettek. Például az újságírók nem mindig számolhatnak be szabadon dolgokról. Van olyan rádióállomás ami nem kapott engedély az állandó sugárzásra, mert a főnökei, tulajdonosai rossz véleménnyel vannak a kormányról, és ezt nyíltan ki is mondják. A kormány azt akarja, hogy az emberek az újságokban,rádiókban, tévében csak jó híreket kapjanak róluk. Legutóbb pedig úgy döntöttek, hogy a legfontosabb bíróságnak sokkal kisebb jogkört adnak. Ezt azért csinálják, hogy az alkotmánybíróság még kevésbé tudjon beleszólni a döntésekbe. Pedig ennek a politikusok által hozott törvények alapos ellenőrzése volna a fő feladata. Úgy tűník, mitha a magyar politikusok néha nem tartanák magukat az Európai Unió szabályaihoz.”



A műsor ellen Kumin Ferenctől Szájer Józsefen át Orbán Viktorig a teljes politikai vezetés tiltakozott. Kumin "gusztustalan médiaterméknek" nevezte a rajzfilmet. Orbán Viktor a közrádióban nyilatkozta: itthon elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt mindenki repülne egyetlen perc alatt, ugyanis a gyermekek nem arra valók, hogy mindenfajta politikai agymosásnak vessük őket alá." A németeket ez azonban nem hatotta meg, pár napra rá (2013 március 27-én) újabb gyerekhír jelent meg a Zapp című műsorban:



Források:
http://index.hu/belfold/2013/03/21/kumin_ferenc_kiborult_egy_rajzfilmen/
http://mno.hu/belfold/orban-europai-megoldast-kell-talalni-1146439
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kv_Y5pS_slQ
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yceY1HrvYME

http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/zapp/durchgezappt/durchgezappt595.html
http://index.hu/belfold/2013/03/21/kumin_ferenc_kiborult_egy_rajzfilmen/

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr935180083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 10:07:36

A ballibek szokásos akciója.

Csak elég elképzelni mi történne ha a migránsokat EU-ba engedó Merkelről, vagy Schulz-ról közölne valaki egy videót, amint Soros rángatja őket egy bábszínházban.

Pedig ennek több köze lenne a valósághoz, mint a német marhaságoknak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.21. 10:08:48

Viktor azóta csak tovább igazolta, amiről a rajzfilm szólt. Nincs itt semmi kérdés.
süti beállítások módosítása