Doku blog

Doku blog

2012.10.27: IMF - ki dönt a megszorításokról?

2016. október 27. - doku.blog.hu

A Levegő Munkacsoport 4 évvel ezelőtt hírlevélben és honlapján is közzétette az IMF-fel folytatott levelezésének egy fontos fejezetét. Ezt olvashatjuk alant:
Az IMF-nek küldött levelében a Levegő Munkacsoport elnöke aggályait fejezte ki amiatt, hogy a hírek szerint az IMF a közszférának nyújtott állami hozzájárulás csökkentését követeli. Lukács András arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatás, az egészségügy, a közbiztonság és egyéb alapvető állami feladatok ellátása már eddig is súlyos megszorításokat szenvedett el, így ennek fokozása elviselhetetlen társadalmi feszültségekhez és a magyar gazdaság versenyképességének romlásához vezethet. Válaszlevelében az IMF magyarországi képviselővezetője, Iryna Ivaschenko kifejtette: a magyar kormányon múlik, hogy milyen intézkedéseket hoz a pénzügyi egyensúly biztosítására, az IMF a részletekbe nem szól bele.

Az alábbiakban közöljük az IMF angol nyelvű levelét és – a Levegő Munkacsoport által készített – magyar fordítását.

A levél angolul:

Dear Mr. Lukács,

Thank you for your message and sharing your concerns with us. Your opinion, as opinions of all civil organizations, are important to us.

Let me first notice that no specific conditions were imposed by the IMF/EC July mission. The discussions focused on a broad range of policies to maintain macroeconomic and financial stability, to make the fiscal adjustment planned by the government more balanced and sustainable, and to build the foundations for higher growth. As regards the public sector, it is up to the government to decide on the size and the modalities of the public sector cuts, the specifics were not discussed during the July visit.

Please do not hesitate to contact me if you have any further questions or concerns,

Kind regards,

Iryna Ivaschenko

International Monetary Fund

Resident Representative in Hungary”

A levél magyarul:

„Tisztelt Lukács Úr!

Köszönöm a levelét, és hogy aggodalmait megosztotta velünk. Az Önök véleménye, mint az összes civil szervezet véleménye, fontos számunkra.

Először is hadd szögezzem le, hogy az IMF és az Európai Bizottság júliusi küldöttsége nem támasztott meghatározott feltételeket. A megbeszélések a politika mozgásterének széles körére összpontosultak annak érdekében, hogy megmaradjon a makrogazdasági és pénzügyi stabilitás, kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb legyen a kormány által tervezett pénzügyi kiigazítás, és megteremtődjenek a gyorsabb növekedés alapjai. A közszférát illetően a kormányon áll, hogy milyen mértékű és jellegű csökkentést hajt végre, ennek részleteit nem vitattuk meg a júliusi látogatás során.

Kérem, ne habozzon kapcsolatba lépni velem, ha további kérdései vagy aggályai lennének,

Üdvözlettel:

Iryna Ivaschenko

a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselővezetője”


A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr104916197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása