Doku blog

Doku blog

2011.12.22: Orbán elutasítja Barrosot

2015. december 22. - doku.blog.hu

Orbán Viktor 4 évvel ezelőtt ezen a napon adott exkluzív interjút a HírTV-nek, amelyben bejelentette, hogy Barroso levelére elutasító választ adott. -... természetesen eleget téve az ilyenkor szokásos udvariassági és a miniszterelnöki munkakörből fakadó kötelezettségemnek, válaszoltam Barroso elnök úrnak.

-Na most tudjuk, hogy a kapott levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra, ennek ellenére mindenféle híresztelések napvilágot láttak - majd kérem is, hogy beszéljünk erről is egy picit -, azt elárulja, hogy a válaszlevél mit tartalmazott? Jogosnak érezte Barroso úr kritikáit? És erre reagált?

-Elöször is: csupa jó hírt közöltem Barroso elnök úrral. Először is: a költségvetést elfogadta a magyar parlament, tehát mondhatjuk, hogy a következő évet illetően kész van Magyarország gazdasági és pénzügyi terve, ez a gazdasági és pénzügyi terv az egyik legjobb Európában. Tehát ha a hiányt nézzük, az államadósság csökkentésének mértékét nézzük, mennyiben segíti a növekedést, teremt-e új munkahelyeket, akkor tudjuk mondani, a magyar költségvetés európai mércével mérve egy kiváló költségvetés. Ezt egyébként szerintem Brüsszelben is elismerik. Másik jó hír, hogy sikerült megállapodnunk a bankokkal a devizahitelesek ügyében, ami hosszú hónapokon keresztül egy komoly feszültség forrása volt a magyar kormány és a bankvilág kapcsolatának. Megállapodással zárult, boldogok vagyunk, örülünk neki. Egymillió embert mégiscsak sikerült kiszabadítanunk az adósrabszolgaságból, úgy, hogy még maguk a bankok is együttműködnek ebben. Én ezeket a jó híreket osztottam meg Barroso elnök úrral, és közöltem vele, hogy minden magyar parlament előtt fekvő törvény az európai értékek és az európai jogrend keretén belül van, tehát nem kell aggódnia, nem fogad el Magyarország olyan törvényt, amely ütközne európai uniós szabályokkal.

-Két dolgot emelnék ki, legalább is a sajtóban megjelent kritikák szerint az elnök úr kritikával illette például a jegybanktörvényt. Sőt, egyenesen javasolta önnek ennek visszavonását, illetve a pénzügyi stabilitási törvényt is. Kérem, erősítse meg vagy cáfolja azt az információt, hogy ebben a levélben José Manuel Barroso konkrétan kitért arra, hogy tegyék vissza, vagy vegyék ki az alkotmányba beemelt egykulcsos személyi jövedelemadót. Valóban volt konkrétan az egykulcsos szja-ra vonatkozó kritika ebben a levélben?

-Hát, azt most meg kellene néznem, összességében az volt a levélben, hogy a stabilitási törvényt, amit egyébként a legfontosabb törvények egyikének tartok Magyarország jövője szempontjából, azt most még ne fogadja el a parlament, hasonlóképpen a jegybanktörvényhez. De tudattam vele, hogy nincs mód, hogy halasztást engedjünk, mert az alkotmányunk január elsején hatályba lép, és a január elsejei új alkotmányos rendnek fontos építőköve mindkét törvény - kettő kétharmados törvényről beszélünk -, és ezért azokat a normális rendben megalkotja a parlament. Ellenben ezek a törvények nem tartalmaznak semmi olyat, amit neki jogában, módjában állna kifogásolni.

-Igen, éppen hogy a pénzügyi stabilitási törvény vagy törvénycsomag - itt ugye ez több dolgot is tartalmaz -, ami éppenhogy az adott tagország jogában állna, hogy erről döntsön?

-Így van. Ezért tudtam egy udvarias és elutasító választ adni.



A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr723752166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.12.22. 19:19:57

orbán olyan az EU-ban mint a mesebeli vadász, aki csak szopni jár oda. orbán összes szabadságharcát úgy levetrte az EU mint a szart, aztán jól belenyomták Viki orrát a saját szarába.
Nem is csoda, hogy Viki milyen debil tekinteteket szokott vágni a kamera előtt, ennyi szopatást nem lehet ép elmével kibírni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.22. 19:31:27

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Mit vert le te szerencsétlen hülye? Szoktál újságot olvasni?Az EU-ban is kezdik belátni, hogy az illegális migrációval kapcsolatban Orbán sokat szidott megoldásai működnek.
Akik le lettek verve-de alaposan- azok barátocskám ti vagytok. 2010-ben el lettetek zavarva az egyharmados zónába, és azóta sem találjátok önmagatokat.:)

Afrika steht an der Elbe 2015.12.22. 19:33:26

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Az EU-t nem Orbán szopatja. Szopatja az EU saját magát. Orbán hős az európai ember szemében. Figyelem: európai emberről beszélek, nem rólad.

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.22. 19:43:35

@A megvalósult amerikai ólom..: jaj de jó "elvtárs", akkor az kb 40 EU-nak, 1 fütyisznek.

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.22. 19:45:20

@Afrika steht an der Elbe: "Orbán hős az európai ember szemében." javítva: "Orbán hős a bunkó káeurópai európai proli ember szemében." Mások szemében meg egy darab szar (ez a valóságos formája :) ).

Afrika steht an der Elbe 2015.12.22. 19:48:58

@fidesz maszop dk egykutya:
Légy oly kedves, menj fel bármelyik európai onlájn újságra és olvasd el a hozzászólásokat. Ha megtetted, akkor jelentkezz nálam ismét és megbeszéljük ezt a teljes tájékozatlanságról tanúskodó hozzászólásodat. Rendben?

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.22. 20:23:31

@Afrika steht an der Elbe: azok bele tartoznak a bunkó prolik halmazába, fingjuk sincs arról hogy szétlop mindent itt orbán és a bandája.

Afrika steht an der Elbe 2015.12.22. 20:36:20

@fidesz maszop dk egykutya:
Értem. Tehát a liberális demokrata nyugat polgárai, a világítótornyok, az etalonok, a történelem végső céljai is bunkó prolik. Köszönöm szépen a felvilágosítást.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.22. 21:58:25

@A megvalósult amerikai ólom..: Jut eszembe! Mi van a Fidesz 2011-es gázáremelésével? Miért emelte a Fidesz tovább a gázárat?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.22. 22:00:13

@Afrika steht an der Elbe: Világos. Tehát neked a liberális Európa polgárainak véleménye rögtön mérvadó, ha Orbánról jót írnak.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.22. 22:01:49

@A megvalósult amerikai ólom..: Te figyú! Látom az olvasás sem megy, nem csak a matek. Hol szólt a poszt a migrációról?

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.22. 22:54:47

@Afrika steht an der Elbe: igen. Meg fideszes agitprop trollok is vannak ám ott, ebben is utánozzák putyin "elvtárs"-at.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.22. 22:57:10

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Azon a blogon valahogy nem forszíroztad tovább a vitát, visszavonultál. Ha egyszer rendesen megnézted volna azt a kurva grafikont, amit belinkeltem, láthattad volna, hogy 2010 után megint elrugaszkodott a kőolajár a 75 dolláros szintről 2011-ig.
De ne csak 2011-ig juss el, hanem az utána következő drasztikus fogyasztói ár csökkentéssel is foglalkozz. ( Persze hogyan is várhatnék egy ballibától objektivitást.. )Mennyivel vett át a Fidesz a földgáz árát és mennyi most? Mennyivel vették át a szocik a gázárakat 2002-ben és mennyivel adták át 2010-ben? Ezen gondolkozz inkább okoska..;)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.22. 23:02:30

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Hihi, mert te arról vagy híres, hogy csak a poszt közvetlen témájához szólsz hozzá, a ki tudja hány ninckeden.. A matekot meg szerintem ne emlegesd. Csúnyán leszerepeltél, hisz még egy egyszerű egy ismeretlenes egyenlet is gondot okoz a számodra. Hogy lett neked érettségid? (Ha egyáltalán..)

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.22. 23:08:28

@fidesz maszop dk egykutya: Na soroljad azt a 40-et..Én azt látom, hogy a Fidesz keresztülnyomott sokmindent( pl. ágazati különadók), hiába prüszköltek Berlinben, meg Brüsszelben, kénytelenek voltak lenyelni.
Valamint az általuk és a fősodratú nyugati sajtó által rendszeresen támadott magyar kormánypártok egyáltalán nem gyengültek, sőt. Elmondható, hogy teljesen kontraproduktívak voltak az Orbán- kormány ellen szervezett támadásaik, és különböző médiacirkuszok is..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.22. 23:15:46

A szoci-szadesz kormány 8 éve alatt 55%-ról 82%-ra nőtt a GDP arányos államadósság:

4.bp.blogspot.com/-yELnXe3u96Q/UNBRZZRkfwI/AAAAAAAAA_c/HpJXED0bUXg/s1600/%C3%A1llamadoss%C3%A1g+5.jpg

Nem inkább erről kellene elmélkedni tisztelt blogger??

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.23. 14:15:25

@A megvalósult amerikai ólom..: Azt még mindig nem válaszoltad meg te okoska, hogy 2011-ben miért is emelte a fidesz tovább a gázárat. A matekról meg annyit, hogy utólag raktad csak össze hogyha valaminek a felét megháromszorozzuk, az kétszer annyi lesz.
Különben meg milyen egyismeretlenes egyenletről beszélsz? Hazudozol? Na idézzél engem!

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.23. 14:16:28

@A megvalósult amerikai ólom..: De öcsike! 2012-ben elkezdett esni az olaj és földgáz ára, te ostoba!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.12.23. 23:42:19

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Hol raktam össze utólag te szerencsétlen hülye? Először azzal jöttetek, hogy azért nőtt háromszorosára a gáz fogyasztói ára mert a világpiaci ár is megháromszorozódott.
Erre írtam, hogy igenám, csakhogy a számla felében a szolgáltatásért és a gázhálózat használatáért fizetsz ( erről a ténről egyébként fingotok sem volt..), ennek a résznek pedig nem kellett volna nőnie attól, hogy a világpiacon nő az energiahordozó ára. Vagyis a földgáz hazai fogyasztói árának NEM KELL megháromszorozódnia attól hogy megháromszorozódik a világpiaci ár.( De egyébként nem háromszorozódott meg ezt csak finoman behazudtátok..)
Aztán rájöttetek, hogy a világpiaci kőolajárhoz volt kötve a gáz beszerzési ára az oroszoktól. Persze ezzel sem jártatok sokkal jobban, mivel csak 2007-2008-ban volt egy kiugrás a kőolaj világpiaci árában 140 dollárra hordónként. De egyébként 75 dollár alatt maradt végig a szoci-szadesz kormány alatt. Tehát ez is gyenge magyarázat a 200%-os (háromszoros) fogy. ár emelésre.

Végső tehetetlenségedben pedig azzal kezdtél el jönni, hogy dehát a Fidesz miért emelte a gázárat? Egyrészt -ha megnézted volna egyszer is azt a kurva ábrát-láthattad volna, hogy 2011 tavaszán ismét volt egy jelentős kiugrás az olajárban. Másrészt egy katasztrofális állapotban lévő államháztartást örököltek a szoci ámokfutás után. Egy év alatt nem lehet csodát tenni.De amint sikerült valamelyest rendbetenni a gazdaságot, a kormány elkezdte csökkenteni a rezsit, és folyt köv. ( Persze akkor majd az lesz a baj.)

A szocialisták soha nem csökkentettek, még akkor sem, amikor egyébként pl. csökkent az áram világpiaci ára. Nálunk bizony akkor is nőtt az áram lakossági fogyasztói ára.

Mit reklamálsz te gyengeelméjű? Hogy a Fidesz nem rögtön a világpiaci árváltozásokat követően csökkenti az árat. Miközben teljesen rendbenlévőnek tartod, hogy a szocik 8 éve alatt háromszorosára nőtt a gázár, holott a világpiaci kőolajár közel sem nőtt ennyivel az időszak alatt. Hogyan lehet ez? Erre válaszoljál már egyszer..

És végre próbáld már meg felfogni, hogy akármilyen világpiaci árváltozás csak a számládnak azon részét érinti, amelyet magáért az energiahordozóért fizetsz, akár növekedésről, akár csökkenésről van szó..

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.27. 07:17:07

@A megvalósult amerikai ólom..: Figyelj seggfej! Azzal kezdted, hogy 2005-ról 2010-re mennyit nőtt a gázár. Mire mondtam, hogy mert háromszorosára nőtt az ár ami alapján beszerezzük az oroszoktól. Erre mondtad, hogy duplájára nőtt a fogyasztói ár, holott a gáz beszerzési ára csak fele a végfelhasználói árnak. Ugyebár itt derült ki, hogy végig lógtad a matekórákat általánosban, vagy korlátozott pontosságú algebrát tanultál.
Na! Arról meg még mindig hallgacc, h a fidesz miért is emelte tovább a gáz árát 2011-ben?
Látom ezt nagyon kerülöd, mert azt kellene válaszolnod, hogy vagy ezek is vérszívó gecik szerinted, mint az emeszpé, vagy ők is a gazdasági kényszer miatt tették.
Szóval? Miért emelte 2011-ben Fellegi még tovább a gáz árát?

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.27. 07:19:31

@A megvalósult amerikai ólom..: " Egyrészt -ha megnézted volna egyszer is azt a kurva ábrát-láthattad volna, hogy 2011 tavaszán ismét volt egy jelentős kiugrás az olajárban."
Tényleg? És annak mi köze a januári áremeléshez?
Egyre szánalmasabb a vergődésed, haver!

fantázia dús nick 2015.12.27. 13:36:52

@A megvalósult amerikai ólom..: Ezt már többször eljátszotta @Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: , hogy elkezd veletek a gázárról vitázni. Szépen beviszi a narancstálibokat a faszerdőbe, hadd rohangáljanak tátott szájjal. Aztán előkapja a 2011 januári gázáremelést, amit maga Fellegi jelentett be. Azt pedig nem tudjátok kimagyarázni. Mert ha a fidesz a világpiaci árak miatt emelt, akkor nem lehet sározni a szocikat. Ha meg az államháztartás problémái miatt, azután hogy lenyúlták 2010-ben a 3000 milliárd manyupot, akkor megint csak szívás a narancsos érvelés. Már legalább kétszer eljátszotta ezt a narancshülyékkel, csak amit én láttam.

fantázia dús nick 2015.12.27. 13:39:04

@A megvalósult amerikai ólom..: Ráadásul közben szépen lehull a lepel, hogy a híres-neves rezsicsökkentés nem a fidesz jó szíve, hanem az egész világra kiterjedő energia ár csökkenés, amit a gazdasági recesszió okoz.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.27. 19:36:27

@fantázia dús nick: Nem ér elrontani a másik játékát! :-(( Már olyan szépen be volt etetve. Úgy élvezném ha megpróbálná elmagyarázni hogy a fidesz miért emelte 2011 január 1.-el tovább a gáz árát.
süti beállítások módosítása