Doku blog

Doku blog

2013.05.27: Két adag Facebook-komment 4 évvel ezelőttről

2017. május 27. - doku.blog.hu

Két kép, egy kis kommenttel, 4 évvel ezelőttről.

(1) Történt, hogy a kormány, felismerve a népszaporulat javításának nemes célját, táncesteket szervezett országos szinten. A Szabad egy táncra? elnevezésű, minisztériumi programsorozat nem volt átütő siker, viszonylag kevés túlórát hozott a gólyáknak a következő év elejére. Pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma igazán kitett magáért: a helyszíneken" izgalmas és sokakat érintő, a pártalálással, a párválasztással, a családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is" várták a résztvevőket. "A civil kezdeményezés alapján indult rendezvénysorozat kulturált körülmények között kíván lehetőséget biztosítani a találkozásra, az ismerkedésre" - írta a Magyar Nemzet. De a kezdeményezés Facebook-oldala mindössze pár napot élt. Először a kommentelést tiltották le, majd az egész oldalt megszüntették. Nyilván a beérkezett kommentek miatt:

20130523-SzabadEgyTancra.jpg

(2) Mindössze néhány nap telt el, és máris jött a következő adag népi humor. 2013 május 16-án ugyanis elindult a" Nemzeti Dohánybolt" facebook-oldal is.Tegyük hozzá: ez nem egy hivatalos, kormányzati oldal volt, inkább egy vicc-változat, ami ellen a kormányzat fel is lépett, mondván, visszaélnek a névvel. Május 27-én feltettek egy kérdést a népnek: mit szeretnének vásárolni még a trafikokban? Sajnos vagy szerencsére, de elfelejtették korlátozni az online kérdőívet. Fel is kerekedett a nép apraja-nagyja, és remeknél remekebb ötletekkel bombázta meg a kérdőívet, még aznap: 20130527-NemzetiDohanybolt.jpg

források:
https://www.facebook.com/nemzetidohany.hu
http://mno.hu/belfold/az-ismerkedesben-is-segit-a-miniszterium-1162508
http://most.444.hu/2013/05/24/ennyi-trollt-mar-nem-bir-elviselni-az-allam/
https://www.facebook.com/nemzetidohany.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr595320643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása