Doku blog

Doku blog

2012.01.06: ATV interjú az amerikai nagykövettel

2016. január 06. - doku.blog.hu

A komoly reformok bizonyos részletei washingtoni megítélés szerint súlyosan érintették a magyar demokráciát, és ennek hangot is kívántak adni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet asszony szerint. Négy évvel ezelőtti interjú az ATV-től.
 Az interjú után a nagykövetség egy korrekciót kért. Hibás fordítás miatt hangzott el az a mondat, hogy "Aggodalmainknak egyébként csak egy szűk körét adtuk elő, a magyar demokratikus intézményrendszernek, a fékeknek és az ellensúlyoknak csak a csúcsát érintettük." Helyesen: "Előadtuk aggodalmainkat, amelyek egy nagyon szűk körre korlátozódtak. Csak olyan kérdésekre mutattunk rá, amelyek átléptek egy pontot, átcsapva a magyarországi demokratikus intézmények, a fékek és ellensúlyok területére." Ezután így folytatta a nagykövet:
 

"A magyar demokratikus intézményrendszernek a fékek és az ellensúlyoknak csak a csúcsát érintettük. Úgy gondoltuk, hogy komolyan megfontolják majd érveinket, és tekintetbe veszik őket. Aztán eljött a december, és kiderült: az aggodalmainkat egyáltalán nem vették tekintetbe. Ez rendkívüli csalódással tölt el bennünket."



A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr123754873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása