Doku blog

2013.04.23: A lekonyuló felsőoktatás

2017. április 23. - doku.blog.hu

No comment.

Tovább

2013.04.20: Gyurcsány levele Erdő Péter bíborosnak

Négy évvel ezelőtt írta meg levelét Gyurcsány Ferenc a katolikus egyház hazai főjének. Az Erdő Péternek címzett levél szombaton jelent meg Gyurcsány facebook oldalán és a DKP oldalán. Kedden az egyház azt a tájékoztatást adta a Magyar Nemzetnek, hogy nem kaptak levelet.

Tovább

2013.04.19: Orbán Viktor LEGO üzemet avatott

Négy évvel ezelőtt LEGÓ-zott Orbán Viktor. "Magyarország a Lego mintájára, jóformán teljesen azonos alapelemekből egy külön világot épített" - mondta Orbán Viktor a LEGO nyíregyházi gyárában, az új gyáregység alapkőletételén. Az egyik bulvárlap szerint a dolog nem ment simán, de most nem ez a lényeg. Az alábbiakban Orbán beszéde látható.

Tovább

2013.04.19: Fakivágás a Kossuth téren

Illés Zoltán néhány évvel korábban még hajlandó volt a Liszt Ferenc tér fáihoz láncolni magát, nehogy ott mélygarázs építése miatt fákat vágjanak ki. 2013-ban már semmi gond nem volt egy kicsivel arrébb: a Kossuth téren, mélygarázs építésével egybekötött felújítás során, 1 nap alatt megjött az engedély több tucat fa kivágásához. A környezetvédelemért felelős államtitkárt 2013-ban úgy hívták, hogy Illés Zoltán.

Tovább

2013.04.17: Viviane Reding felszólalása

Négy évvel ezelőtt az Európai Parlamentben vitát rendeztek "Magyarország és a jogállam" címmel. A vitát mindenki a saját szája íze szerint értelmezte, volt aki a baloldal ármánykodását látta bele, volt aki Magyarország elleni támadást, volt, aki Orbán politikájának kudarcát. Ebbe itt nem megyünk bele, de közöljük Viviane Reding igazságügyi biztos beszédét. Mi is volt a kritika 4 évvel ezelőtt az alkotmány negyedik módosításával kapcsolatban?

A vita nem volt eredmény nélküli, az egyházügyi törvényt néhány nappal később átírták, és az alkotmánymódosításhoz kapcsolódóan is hoztak új törvényeket. A vitán Orbán Viktor nem volt jelen, ő Thatcher temetésén vett részt aznap, így lényegében Szájer Józsefre maradt a feladat, hogy Magyarországot képviselje a vitában.

Tovább

2013.04.10: Scheppele és a magyar kormány levelezése egyházakról, alkotmányról, hatalomról

Gulyás Gergely és Kim Lane Scheppele levelezése következik, négy évvel ezelőttről. Martonyi János és Gulyás Gergely is igyekezett a Fidesz álláspontját "támadással védeni" 2013 tavaszán. Március és április során több levél is született, ebből Gulyás Gergely (Fidesz) reakciója, és Scheppele írása következik alant.

Tovább

2013.04.08: Király Júlia lemondása MNB-alelnöki posztjáról

2013 április 8-án Király Júlia benyújtotta a köztársasági elnöknek lemondását. Hogy miért hagyta ott a nemzeti banknál betöltött alelnöki tisztségét, azt "búcsúlevelében" tette közzé. Négy éve mondott le.

Tovább