Doku blog

2013.08.20: Orbán Viktor beszéde Székesfehérváron

2017. augusztus 20. - doku.blog.hu

Orbán Viktor beszéde 2013 augusztus 20-án, Székesfehérváron hangzott el. Nem volt hosszú beszéd, kábé egy hordós hasonlat az egyetlen említhető része. (Kiemelés tőlem.)

Tovább

2013.07.27: Orbán Viktor tusványosi beszéde

Az USA hanyatlóban, Nyugat-Európa hanyatlóban van, de a saját útját járó Magyarország jobban teljesít. Brüsszel képtelen megfelelő válaszokat adni a jelen kor kihívásaira, ilyen válaszok csak nemzetállami alapon születhetnek meg. A rendszerváltással nem valósult meg az erőforrások feletti önrendelkezés (bármit is takarjon ez a fogalom). A szokásos panelek mellett alig volt újdonság Orbán Viktor 2013-as bálványosi szabadegyetemi beszédében: talán csak az IMF kölcsön határidő előtti visszafizetése és a "Közgép" szó kimondása kavarta fel némiképp a port azokban a napokban.

Tovább

2013.07.08: Horn Gyula temetésén

4 éve temették el Horn Gyulát. A temetésen jelen volt Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Boross Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon egykori miniszterelnökök. A külföldi vendégek között ott találtuk Portugália, Nagy-Britannia és Németország nagyköveteit,az Európai Parlament elnökét, Martin Schulzot, Németországból Hans-Dietrich Genscher-t, és a pápai nuncius helyettesét is.

Katona Béla egy picit odaszólt azért a jelenlévő Sólyom Lászlónak, amiért Sólyom 2007-ben elutasította az akkor már betegeskedő Horn Gyula kitüntetését: "A bánáti bazsarózsák nagy barátja Horger Antalként megakadályozta..." Ez egyébként az előre kiadott anyagban nem is szerepelt. A másik ciki rész akkor jött, amikor Orbánt konferálták fel. A hátsóbb sorokból némi fújolás támadt, bár mások hamar jelezték: egy temetésen nem kellene ilyet csinálni.

Tovább