Doku blog

2013.06.21: A földtörvény botrányos megszavazása

2017. június 21. - doku.blog.hu

Leginkább Ángyán János kilépéséről és a Jobbik obstrukciójáról szólt az a nap, amikor megszavazták az új földtörvényt. Ma van négy éve, videóval emlékezünk:

Tovább

2013.06.20: Egyre hátrébb sorolódott a magyar GDP

20130620-gdpperfo-eu-2012_1371712483.jpg_627x503

"Egyre kevesebb olyan ország van az Európai Unióban, amely szegényebb lenne Magyarországnál. Tavaly ugyanis beérte az egy évvel korábban még két százalékponttal lemaradó Lengyelország is vásárlóerő-paritás alapján számolt egy főre jutó GDP-jéből adódó listán. A balti országok – amelyek a válságot követő években mögénk hullattak – kezdenek elemelkedni, és ha azt feltételezzük, hogy a lett gazdaság a mostani ütemben bővül tovább, akkor hamarosan csak Románia és Bulgária lesz Magyarország mögött. A háztartások vagyoni helyzetét jobban tükröző tényleges egyéni fogyasztásnál már tavaly is ez volt a sorrend." - írta az Index 2013 június 20-án, az Eurostat adataira hivatkozva.

Forrás: http://index.hu/chart/2013/06/20/eugdp2012/

2013.06.15: Gyurcsány elordibált szabadság napi beszéde

23:50-től érdekes a 4 évvel ezelőtti videó. Gyurcsány Ferenc beszélt a Nagy Imre Emlékház udvarán. Mit beszélt, szinte elkiabálta, amit mondott. "Ez a kurva ország él ... mert semmi más nem ért annyit." "Mit szégyelljek? A szenvedélyt? Azt nem fogom szégyellni." Imázsépítés a totális imázs-katasztrófa után úgy hét évvel, á la Gyurcsány.

Tovább

2013.06.14: A nulla pontos összbenyomás

Négy évvel ezelőtt Demeter Tamás megkapta a Magyar Tudományos Akadémia levelét. Ebben közölték vele, hogy bár pályázata minden szempont szerint elérte az elérhető összpontszámot, az összbenyomás mégis 0 pontot ér, így nem nyerte el a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. Az utcanév-javaslatos érvelésük és a Római-partra tervezett mobilgát melletti kiállás után ezzel már harmadszor került a viták kereszttüzébe az MTA.

Tovább

2013.06.13: A Hajdú-BÉT ügy dokumentumai a Magyar Nemzetnél

Négy évvel ezelőtt dokumentumokat közölt a Magyar Nemzet. A lap "birtokába került" anyag szerint Bajnai Gordonnak tudnia kellett a Hajdú-BÉT várható bedőléséről. A céget 2004-ben számolták fel. Bajnai 2000-ben lett a Hajdú-BÉT-et is birtokló Wallis Zrt. vezérigazgatója. Az előkerült dokumentum szerint 2002-ben Veres Tibor bízta meg Bajnait a Hajdú-BÉT kézbesítési ügyeinek ellátásával. "...a Hajdú-Bét annak idején termeltetési szerződést kötött a libatenyésztőkkel, majd a feldolgozásra kész libákat átvette, ám egy idő után nem fizetett értük. A vádak szerint a társaság az után is átvette a gazdáktól a szárnyasokat, hogy már tudta: felszámolása elkerülhetetlen, azok kifizetésére nem lesz pénzügyi fedezete." - írta a Magyar Nemzet. A károsult gazdáknak egy évvel a választások előtt a kormány ítélt meg kárpótlást a központi költségvetés terhére.

Tovább

2013.05.27: Két adag Facebook-komment 4 évvel ezelőttről

Két kép, egy kis kommenttel, 4 évvel ezelőttről.

(1) Történt, hogy a kormány, felismerve a népszaporulat javításának nemes célját, táncesteket szervezett országos szinten. A Szabad egy táncra? elnevezésű, minisztériumi programsorozat nem volt átütő siker, viszonylag kevés túlórát hozott a gólyáknak a következő év elejére. Pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma igazán kitett magáért: a helyszíneken" izgalmas és sokakat érintő, a pártalálással, a párválasztással, a családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is" várták a résztvevőket. "A civil kezdeményezés alapján indult rendezvénysorozat kulturált körülmények között kíván lehetőséget biztosítani a találkozásra, az ismerkedésre" - írta a Magyar Nemzet. De a kezdeményezés Facebook-oldala mindössze pár napot élt. Először a kommentelést tiltották le, majd az egész oldalt megszüntették. Nyilván a beérkezett kommentek miatt:

Tovább