Doku blog

Doku blog

2012.11.21: Szörényi Levente kiállása Alföldi Róbert mellett

2016. november 21. - doku.blog.hu

Négy évvel ezelőtt pályázatot írtak ki a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. Az akkori igazgató, Alföldi Róbert újra indult, nyerni akart. Többen is kiálltak mellette, bár esélyei nem voltak túl nagyok. Az alábbiakban Szörényi Levente nyílt levelét olvashatjátok.

Kedves Robi!

Megszólíttatásom okán írom ezt a levelet. Mindenekelőtt szeretném leszögezni: semmi nem predesztinál arra, hogy valamely intézmény - legyen az bár kulturális területen - adminisztratív ügyeiben, így az első számú vezető megválasztásában véleményt nyilvánítsak.

Sokkal fontosabbnak tartom a művészi függetlenséget, az alkotás szabadságát különösen akkor, ha egy jelentős tehetségről van szó, aki nehezen tűri a béklyót.

Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt.

Számomra is mértékadó rendezéseidet láttam a Nemzeti Színházban, amelyek arról győztek meg, hogy Magad is érzed művészi küldetésed súlyát. Amikor felkértünk - szerzőtársammal egyetértésben - két eddigi legfontosabb és legsikeresebb művünk, az István, a király és a Kőműves Kelemen jubileumi előadásainak megrendezésére, ezek a tapasztalatok vezéreltek.

További munkáidhoz - talán érthetően kissé önző módon elsősorban a közös produkcióinkhoz - kívánok Neked további sok sikert.

Budapesten, 2012. október 23-án

Üdvözlettel:

Szörényi Levente
zeneszerző

Forrás: http://www.quart.hu/quart/nagy/20121121-szorenyi-levente-nyilt-levele-alfoldi-roberthez.html

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr804937145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása