Doku blog

Doku blog

2012.11.02: MTVA vs. Éhségsztrájk a tisztességes közmédiáért

2016. november 02. - doku.blog.hu

2012 november 2-án az óbudai tévészékház előtt tüntetők sátrait, holmiját a tévészékház előtti területről biztonsági őrök hordták el. Az eseményekre egészen másképpen emlékszik Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és a tüntetők. Az alábbiakban az MTVA levelét és a tiltakozók egyik 2012-es facebook posztját olvashatjuk.

20121112-MTVA-01.jpg

20121112-MTVA-02.jpg

20121112-MTVA-03.jpg

20121112-MTVA-04.jpg


Második rész: a tiltakozók Facebook bejegyzése:

AZ MTVA "SZOBORÁLLÍTÁSA"

Ugyebár 2012. november 2-án, mint ismeretes Böröcz István a Parlamentnek küldött leveléből, hajnali 5-kor az éjszakai őrünk úgy gondolta, hogy önszántából telefonálva távozik az MTVA “A” portája előtti demonstrációs helyszínünkről. Van úgy, hogy az ember álmában érdekes döntéseket hoz meg. Nyilván aztán lelkiismeret furdalása lett a döntése miatt, aztán a még mindig telefonáló demonstráló megpróbált illetéktelenül visszajutni a lezárt magánterületre, oly módon, hogy a sorfalban álló személyeken megkísérelt nekifutásból áttörni. A biztonsági szolgálat munkatársai ezt erőszak alkalmazása nélkül megakadályozták”.

Igen, gyerekkoromban még én is hittem a mesében (egyetlenegy fújással fizikai erőszak nélkül a kordonon kívülre kerül a demonstráló), de ideje lenne már Böröcznek is felnőnie, mert az elmúlt lassan egy évben tett nyilatkozatai alapján vagy a mesék világában él, vagy arra kell gondolnom, hogy szándékosan tájékoztatja félre az embereket. Ami ugye nem szép dolog, gyerekként a sarokban, felnőtt felelősségteljes vezetőként (ahogyan Varga miniszter mondta) a bíróság előtt a helye.

Az meg ugye hab a tortán hogy a várva várt szobrot kereshetjük majd, de mint már tudjuk szoborról szó sincs, illetve csak “szó” van. Mint a levélből is kiderül, a terület nem biztonságos “így bárki által huzamosabb ideig történő tartózkodásra önkényesen elfoglalható, és erre tekintettel javasolták a bejárat védettségének az épület esztétikai világába illeszkedő módon történő növelését” tehát szobrot ne várjunk, lesz egy 30-méteres üvegfal- végül is manapság már mindenki ki van élezve a “kordon szóra”, hívjuk ezt inkább szobornak, így hátha nem hívják majd Orbánt kordont bontani. Tehát 48.166.525 forint közpénzért ezt a műalkotást várhatjuk, és csak reménykedhetünk, hogy mihamarabb elkészül, hiszen ehhez a költséghez még hozzájön a 0-24-ben fizetett 30-40 biztonsági őr fizetése is, meg persze annak a hatnak a prémiuma akik ki voltak jelölve, és akiknek engedélyezve volt a fizikai erőszak…

Decemberben teát vittünk Balázsnak…nem hittük hogy idáig mehet a történet..de még nincs vége!

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr544916238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása