Doku blog

Doku blog

2012.03.18: Levél az EU-nak

2016. március 18. - doku.blog.hu

Orbán Viktor levelet írt az EU első emberének, José Manuel Barrosónak. A levelet a Heti Hetesben olvasta fel Hajós András, ma éppen négy éve. Na jó, nem az eredetit :-) A Gyurcsányra utaló résznél egy picit fennakadt a szemöldököm, de ezzel együtt ma is igen aktuális a négy évvel ezelőtti írás.

"Tisztelt Barroso úr! A magyar állam vezetőjeként a magyar nép nevében azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy az Ön ellen folytatott szabadságharcomat támogatni és finanszírozni szíveskedjék. Ahhoz, hogy szokatlannak tűnő kérdésemre pozitív döntést tudjon hozni, engedje meg, hogy néhány példával megvilágítsam népem sajátos gondolkodását, melyet Önök ezer éve rendszeresen félreértenek, s ezzel igen kellemetlen feszültségekbe kerekedünk.

Mi például egy híres főnemesünkről, Széchenyiről neveztük el a vállalkozás támogatási tervünket, melynek lényege az, hogy az adófizetők pénzét a barátainknak adjuk kastélyok építésére, noha az említett gróf a saját kastélyait adta el, hogy akadémiát, hidat építsen a népnek, de nekünk, magyaroknak ez így tetszik. De hogy a közelmúltból is említsek egy példát, nálunk megbukott egy miniszterelnök, mert őszintén beszélt, és egyszer kért 300 forintot az emberektől. Én meg a szemükbe mondom, hogy mást fogok csinálni, mint amit mondok, erre imádnak, tapsolnak, és megadóztatom a multikat, a telefonos cégeket, a bankokat, amitől minden drágább lesz nekik, de nekik, magyaroknak ez így tetszik. Mi mások vagyunk, mint hogy ezt Önök megérthetnék, ezen felül, mint azt rövidesen látni fogja, nincs is igazán szükségünk Önökre. Mi ugyanis meg tudjuk lopni saját magunkat, elég, ha csak a Fidesz és az MSZP pénztárnokai között évtizedek óta fennálló százalékos megállapodásokra utalok, melynek következtében bármilyen beruházásból európai cégek közbeiktatása nélkül is milliárdokat tudunk kampánycélokra irányítani.

Minekünk van saját bankunk is, amely a magyar embereket ugyanolyan feltételekkel tudja sanyargatni, mint az osztrák vagy német bankok. Ez a bank igen stabil alapokon áll, hiszen a térségünkben számos más országban ad el hiteleket nem magyar embereknek, s az így keletkező extra profitból még arra is futja, hogy a magyar futball bajnokságunkban játszó játékosok nézők hiányában, tehát bevétel nélkül zajló mérkőzések elbundázásával is jól keressenek.

Nekünk nincsen szükségünk az Önök által eszményített sajtószabadságra, hiszen sem népünk, sem az újságíróink azt nem igénylik, mert bonyolult, átláthatatlan, és elveszi a lapban a helyet Sarka Kata mellei elől. Önök mindig azt tanítják, hogy a piacgazdaság és a demokrácia kéz a kézben járnak. Mi megértettük a leckét, és az egyetlen ellenzéki rádiócsatornánkat is békén hagynánk, ha fizetne rendesen, ahogy egyetlen ellenzéki televízió csatornánkat például teljesen békén hagyjuk, a népszerű magyar mondás alapján: virágozzék ezer rózsa.

A fenti példákból is jól láthatja, a mi népünk mindaddig nem kér az idegen elnyomásból, míg választott kormánya magyar nyelvű, tehát számára sokkal érthetőbb, kulturálisan hozzá közelebb álló elnyomást tud biztosítani. Mindez rendben is volna, de történt egy kis bökkenő, az előző kormányok az összes pénzüket elköltötték olyan badarságokra, amikkel - meg ne haragudjon, de - maguk beszélték tele a fejüket: strukturális reformok, szerkezeti átalakítások, megszorítás, közigazgatás karcsúsítása, ellátórendszerek átalakítása. Ezek fontos és hasznos lépések lettek volna, de - személyesen én - megakadályoztam őket. Ezen kérem ne csodálkozzon: megértheti, hogy nem szeretném, ha ebben az országban más is sikeres miniszterelnök lenne. Nyilván Ön is szereti a hivatalát, és ideges lenne, ha mondjuk az az idegbeteg rángatózó baloldali Cohn Bendit venné át. Nyilván ön sem szeretné, ha az önök csodálatos portugál védője, Ricardo Carvalho öngólokat rúgdosna tétmeccseken, nyilván el tudná mondani még ezt dakotásan is, de maga azért nem olyan nehézkes, mint a szavazóim, gondolom, érti már.

Visszatérve a pénzre, ön is tudja, hogy a világot rejtélyes pénzügyi hatalmak kegyetlen és titkos szövetsége irányítja. Ezzel természetesen nem zsidózni akarok, hiszen jelenlegi támogatottságom ezt nem is teszi szükségessé, ráadásul az egész kérdést egy nagyon tehetséges volt tanítványom ügyesen és önállóan intézi. Pénzre ugyanakkor szükségünk van. Nem kertelek: ha nem fizetnek, a nyakukon maradunk. Önöknek sem hiányzik még egy, Görögországhoz hasonló kolonc. Márpedig egy pillanat alatt be tudunk csődölni, elég ha csak az erre szakosodott kollégámat tizenöt percre kiengedem Debrecenből, két mondatot mond, és kész a baj. Fizessenek tehát, és mi lelépünk. Ne fanyalogjanak kérem, mi sem fanyalogtunk, amikor Önök lerombolták a Bastille-t, gyarmatosították a fél világot, indiánokat öltek, keresztes hadjáratokat vezettek. Semjén Zsolt kollégám például teljesen ki van borulva, hogy VIII. Henrik hány feleségét végeztette ki. Imádkozik is érte minden nap, kivéve, amikor kismadarakat lő le. Tőlem se féljenek kérem. Én demokrata vagyok ízig-vérig. Én személyesen már egyszer kivívtam a magyar szabadságot, és arra a bravúrra is képes vagyok, hogy másodszor is kivívom, és közben senki sem kérdezi meg, hogy ha egyszer már kivívtam, és azóta a Parlamentben ülök vagy kormányon vagyok, akkor miért megint nekem kell kivívni és ki ellen. Mi már csak egy ilyen csavaros nép vagyunk.

Tisztelt Barroso úr, bízom benne, hogy levelemmel sikerült megvilágítani a magyarok sajátos, csavaros észjárását, és így nem fog meglepődni, ha legközelebbi brüsszeli találkozónkon huszármentében, fehér lovon, jobb kezemben kivont szablyával, balomban véres lóhússal, ajkamon forradalmi kiáltással fogok Ön elé térdelni.

Üdvözlettel: Orbán Viktor 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr974360844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N. Barbie 2016.03.19. 11:23:35

És ebbe mi a nagy szám? Az egyik ballib "celeb" a heti hetes nevű kanálisból mentegeti a sajátjait, meg ekézi a másik oldalt.
Volt már előtte is meg azóta is.

jágör68 2016.03.19. 11:27:49

Hajós, Barroso: két ex- maoista- aktivista- hol vannak már, ki emlékszik rájuk....

Orbán meg a csúcson.

Többet kár is rá vesztegetni.

Helyszíni zsemle 2016.03.19. 11:34:13

Nem igazan ertem mirol van szo.
Valami otod hatod osztalyu rtl-es celeb, irt valami izet amit felolvasott valami senki altal nem nezett musorban ? Es mindezt 4 eve.
Most mar, remegve varom VV Fanni volt pornos, es drogfuggo velemenyet Orban Viktorrol, es a magyar gazdasagrol.

ovits 2016.03.19. 11:50:08

úgy látom egy-két emberkénél azért betalált, hogy egyből elkezdjen teljesen offolva fikázni. :-)

nniicckk 2016.03.19. 11:59:33

Értjük, szóval az aktuális faszpörgetös bulvárceleb négy évvel ezelött, jól odamondott az orbánrezsimnek. Hát ez nagyon kemény, nem kétséges hogy, Orbán Viktor még ma lemond és feloszlatja a kormányt. Itt a vég.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.03.19. 12:33:41

@jágör68:
"Orbán meg a csúcson."
Ja!
Hamarosan nagy súly nehezedik majd rá, aztán meg a csúcs rendesen a seggébe hatol!

nyikk 2016.03.19. 12:44:11

Én meg sarkakata cicijét akarom:)))

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.19. 13:02:43

Ballib gágogás. Mélyre süllyedt Hajós, persze pénzügyi okokból.

Studiosus 2016.03.19. 14:46:48

hát igen, a nyugat magyarországgal kapcsolatban még mindig a saját bal oldal - jobb oldal felosztásában gondolkodik. nem látja, hogy magyarországon minden politikus kiszes és mszmp-s múltú, akik rájöttek, hogy ha magukat bal- meg jobboldalinak hazudva megetetik a választókat a nyugati mintával, akkor a közpénzen nem kell osztozkodniuk, és több jut a nyertesnek, ha már egyszer demokráciát kell eljátszani. és teljesen indifferens, hogy mikor melyik vallja magáénak a jobb- vagy baloldali eszméket (lásd: a jobboldal államosít, magántulajdont koboz el, és a proletariátusért küzd, rájuk alapítva akar "polgári" társadalmat, ami a dolgozóknak jó, meg ilyen hülyeségek). új színfolt a jobbik, akik a nemzetiszocialista eszmékhez nyúlnak szívesen. csodálatos ez az ország. itt aztán semmi nincs, csak a hatalmas, nagy nemzeti szellemi nihil.

khell 2016.03.19. 14:56:32

Az igazat mondó gyurcsány, aki csak 300 ft-ot kért az emberektől és ebbe belebukott.

Nálatok tényleg teljesen, végérvényesen elmentek otthonról.

Jolka40 2016.03.19. 15:58:48

Kis kakas a szemétdomb csúcsán.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.19. 20:12:33

@jágör68: ők legalább csak aktivisták voltak, viktorod viszont a létező diktatúrában volt KISZ titkár, miközben apja tanácstag volt :)

Egyébként ezt még nem is hallottam, nagyon jó, leszámítva a gyurcsányék kamu felszopását (struktúrális reformok, állami költségcsökkentés? LOL).

hétköznapi libsizmus 2016.03.19. 21:18:24

Régi dakota mondás: kukából jövő hang öblösen hangzik

jágör68 2016.03.19. 21:37:29

@fidesz maszop dk egykutya:

Nekem nincs viktorom, haver.

De jobb mint ezek:

Horn (érettségije sincs) Gyula '56-os karhatalmista, MSZMP- KB- tag

Medgyessy (útelágazás) Péter, II/II D209-es elvtárs MSZMP- KB tag

Gyurcsány (túlmozgásos) Ferenc, KISZ- KB vezető

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.20. 10:36:42

@jágör68: dehogy nincs viktorod.

Miért nem folytatod?

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;
Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár
Pintér Sándor, belügyminiszter — volt MSZMP párttitkár
Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
stb...
süti beállítások módosítása