Doku blog

Doku blog

2010.10.03: Demszky búcsúja

2014. október 03. - doku.blog.hu

2010 őszén, 20 évnyi főpolgármesterség után Demszky Gábor letette a lantot. Miután korábbi pártja, az SZDSZ már tavasszal kiesett a parlamentből, nyáron Demszky elhagyta a párját. Akkor már tudni lehetett: ősszel el sem indul a főpolgármesteri posztért. Október 3-án az alábbi szavakkal búcsúzott. (Forrás)
Gratulálok Tarlós Istvánnak, Budapest megválasztott főpolgármesterének! Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a Fővárosnak, aki szereti Budapestet és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a budapestiek érdekeit. Bízom benne: arra fog törekedni, hogy ne csak a most rá szavazók főpolgármestere legyen, hanem a fővárosiak azon többségéé is, akik nem adták rá a voksukat.

Gratulálok Horváth Csabának, hogy az erős politikai ellenszélben végigcsinálta a kampányt. Arra kérem őt, hogy a legnagyobb ellenzéki párt budapesti vezetőjeként sokkal konstruktívabb ellenzéke legyen Tarlós Istvánnak, mint a Fidesz volt nekünk. A városvezetés javaslatait ne politikai, hanem szakmai alapon ítélje meg!

Gratulálok az LMP-nek, hogy bejutottak a Fővárosi Közgyűlésbe! Azt javaslom az új képviselőcsoportnak, hogy néhány hónapig a tanulásra, a fővárosi ügyek megismerésére koncentráljanak. Komoly lehetőség előtt állnak, hiszen új szemléletükkel képesek lehetnek felfrissíteni a Fővárosi Közgyűlés munkáját.

Arra kérem a Közgyűlésbe bejutott három demokratikus pártot, hogy soha, semmilyen rövid távú cél érdekében ne működjenek együtt a Jobbikkal. Gondoljanak arra, hogy minden vitájuk ellenére sokkal több köti őket össze, mint amennyi az antidemokratikus, szélsőségesektől elválasztja őket!

Végezetül köszönetet mondok azoknak a budapestieknek, akik ma éltek demokratikus jogaikkal, és részt vettek az önkormányzati választáson. Arra kérem a város polgárait, hogy előlegezzék meg bizalmukat az új vezetés felé, függetlenül attól, kire szavaztak vagy szavaztak-e egyáltalán a mai napon.

- Demszky Gábor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr152539043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása