Doku blog

Doku blog

2008.05.08: Gyurcsány-interjú a Metro újságban

2012. május 08. - doku.blog.hu

4 évvel ezelőtt jelent meg az a Gyurcsány-interjú a Metropol (akkor még Metro) újságban, amelyben már koalíciós partner nélkül nyilatkozott a miniszterelnök. Szó esett az euróról, a kisebbségi kormányzásról és az egykulcsos adóról is. Részlet:
Szlovákia jövőre bevezetheti az eurót. Mi lemaradunk?

De mi az ára az euró gyors bevezetésének? A csehek és a lengyelek miért nem tűznek ki időpontot? Ha most föltennék népszavazásra: akarjuk-e, hogy a családtámogatások a magyar szint harmadára essenek vissza, hogy csökkentsük 30 százalékkal a nyugdíjakat, hogy „utolérjük” az eurót jövőre bevezető Szlo­vá­kiát, vajon hogy szavazna a nép? Mert nem csak a számoknak kell jóknak lenniük, hanem az életminőségnek is.

Mi a véleménye az egykulcsos adóról, amelyről ellenzéki tárgyalások kezdődnek?

Akik erről beszélnek, a szegényektől csoportosítanák át a pénzt a gazdagabbak felé. Ma Magyarorszá­gon egymillió ember van, aki bruttó 100-120 ezer forint körül keres. Az ő valós adókulcsuk 10 százalék alatt van. Minden ilyen egykulcsos tervezet 20 százalék körüli adókulcsról szól, vagyis elvenné egymillió rosszul kereső ember jövedelmének tíz százalékát. De vannak 100 ezer forint alatt keresők is: tőlük 15 százalékot vennének el. Ez havi 7-10 ezer forint veszteség a rosszul élőknek. El tudják képzelni, hogy ilyet bevezessünk? Mert én nem.


A teljes interjú itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://doku.blog.hu/api/trackback/id/tr992612634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása